Суспільство

Ринок праці Чернігівської області – мовою цифр

Протягом січня-листопада поточного року на обліку в службі зайнятості перебували та отримували послуги 16,5 тис. безробітних громадян, переважну більшість з яких  охоплено активними програмами сприяння зайнятості.

Зокрема, 5,1 тис. безробітних працевлаштовано, 649 – скеровано на професійне навчання, 410 – залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру, 7,8 тис. направлень видано для участі у суспільно корисних роботах в умовах воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податкове свавілля і фінансовий цинізм: підприємці Чернігівщини просять вище керівництво держави замінити керівника обласної податкової

Крім того, службою зайнятості видано 363 ваучери на навчання громадянам, не зареєстрованим у службі зайнятості, для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.

Державна служба зайнятості є виконавцем двох грантових програм у межах урядового проєкту «єРобота», за якими можна отримати фінансову підтримку на започаткування або розвиток бізнесу. Так, цьогоріч в області маємо 146 переможців за програмою «Власна справа» та 3 – за програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей».

Станом на 1 грудня в області налічувалось 3,9 тис. офіційних безробітних, яким служба зайнятості могла запропонувати 786 вакансій. Тобто на кожне вільне робоче місце в області претендує 5 осіб.

Консультації – в Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості

Ще статті по темі

Back to top button