Суспільство

Міська лікарня Прилук отримає понад 40 мільйонів від держави

Прилуцька центральна міська лікарня має отримати понад 40,6 мільйона гривень. Саме такою є сума контракту з Національною службою здоров’я.

Це пов’язано з тим, що медичний заклад уклав договір із НСЗУ на надання медичної допомоги за 11 пакетами, зокрема пологи та раннє обстеження щодо виявлення раку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дев’ять лікарень області увійшли до переліку опорних

Як повідомили в Національній службі здоров’я, щороку пацієнтами лікарні стають близько двох тисяч жителів міста та ще з п’яти найближчих районів Чернігівщини. Зараз тут надають допомогу і хворим із COVID-19.

Також заклад надає планову й ургентну медичну допомогу вторинного рівня, амбулаторну і стаціонарну допомогу, а також медичну допомогу під час пологів. Лікарня є опорною в регіоні. Тому наразі тут оновлюють приймальне відділення.

Аби мати змогу укласти договір із НСЗУ на пакети з пріоритетних медичних послуг, лікарня закупила найновітніше діагностичне обладнання на загальну суму 4,7 млн грн.

Окрім цього, головний лікар Яна Погоріла зазначила, що заклад уже отримав кошти на надбавки для працівників, які контактують із хворими на коронавірус. Їм повинні виплатити 300% надбавки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button