Суспільство

Міський пляж «Золотий берег» готують до початку купального сезону (Фото)

Розуміючи, що літо покличе людей до водойм навіть попри страх інфекцій, а також враховуючи публічні обіцянки представників Уряду дозволити відкриття пляжів і офіційно, у Чернігові вже перевіряють дно міських водойм у загальноприйнятих для купання місцях.

З середи цього тижня водолази готують міський пляж «Золотий берег». Вони обслідують і чистять дно Десни від сміття, конструкцій, каменів, що можуть становити загрозу для відпочивальників. За декілька днів рятувальники мають обстежити 300 метрів берегової зони цього пляжу, після чого буде створена карта дна, яка буде врахована під час маркування буями території на воді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ розповіли про перспективи пляжного сезону

 — Карта складається по сантиметрах глибини. Великих перепадів тут немає, але це русло ріки і можуть бути перепади в діапазоні від 1,5 м до 1,7 м, з цим ми нічого зробити не можемо. Люди повинні знати, що це річка, а не штучна водойма, і повинні це враховувати при запливах, — прокоментував начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення чернігівської міської ради Григорій Годун.

Міський пляж «Золотий берег» у Чернігові офіційно визначений як місце для масового відпочинку на воді. Він належить до третьої категорії, відповідно до якої протяжність пляжу повинна бути до 300 метрів у довжину і чергування на ньому здійснюють 3 людини, а саме 1 керівник та два плавці або матроси-рятувальники. Після відкриття пляжного сезону на обстежених територіях облаштують рятувальні пости. Наразі йде підготовка спеціалістів, які зможуть надавати першу допомогу. 16 рятувальників уже завершують своє навчання і згодом отримають відповідні посвідчення, які згідно нормативних документів дозволяють охороняти людей на водних об’єктах, розповів він.

Також до відкриття купального сезону водолазами будуть обстежені й інші водойми, де полюбляють відпочивати чернігівці, а саме: гідрокарєр на вулиці Варзара та Лісковиці; річка Стрижень біля Ялівщини вздовж вул. Героїв Чорнобиля і ймовірно біля вул. Єськова та розглядається можливість перевірки дна Десни за «Чернігівською політехнікою». Додатково можуть бути досліджені й інші місця, які визначить міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки. Список постів де будуть чергувати рятувальники наразі формується. Зокрема пропонуються такі пости на міському пляжі, озері «Земснаряд», на Стрижні та на Десні за чернігівською Політехнікою.

Міський відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення закликає мешканців міста проводити відпочинок на воді тільки на території міського пляжу та суворо дотримуватися правил поведінки на воді.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button