Суспільство

Міську ковзанку цього року встановлять в іншому місці

Цього року через коронавірус у Чернігові 18-метрова ялинка буде майже єдиним атрибутом новорічних свят, які прикрашатимуть головний майданчик міста – центральну площу.

«Ми відмовляємося від великого святкування. Однозначно не буде великих концертів та сцени, буде лише ялинка і мінімальна кількість фотозон, які ми звикли бачити», – розповіла заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради Катерина Литвин.

До речі, з виглядом прикрас для головного зимового дерева нашого міста чернігівці визначилися, віддаючи свої голоси за найкращий варіант у соцмережах. Опитування на сторінці міського управління культури та туризму з численними перепостами в різні чернігівські групи проводилося в жовтні. Більшість, а саме 68% авторів відгуків, обрали той варіант, який скоро ми й побачимо на головній ялинці Чернігова цього року. Як відомо, сама ялинка – власність міста, а електрична ілюмінація для неї (щороку обирається різна) береться в оренду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громадах Чернігівщини розповіли, чи буде на Новий рік ялинка та гуляння

Вивчалася думка містян і в питанні: «Чи встановлювати на головній площі ковзанку?». Як нас проінформували в управлінні культури та туризму, після врахування всіх думок і факторів на сьогодні оптимальним варіантом визнано її встановлення, але (як виняток, тільки цього року) в парку культури та відпочинку. І працюватиме вона цього року з дотриманням карантинних заходів, електронною чергою і попереднім записом.

Фуд-корту на центральній площі цього року також не буде. Щоб не створювати додаткового скупчення людей, не влаштовуватимуть цьогоріч і урочистого старту новорічних свят (зазвичай ялинку запалювали 19 грудня і свою роботу розпочинало казкове містечко).

Із того, що залишається, – гірляндами прикрасять сквер імені Богдана Хмельницького, центральну алею та фонтани. Серед планів також прикрасити ними сквер на Масанах і по вулиці Шевченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість чернігівців святкуватимуть Новий рік у родинному колі

Стосовно роботи туристичного інформаційного центру, який щороку влаштовує велику кількість розваг для дітей, то тут остаточного рішення досі нема. Вже традиційна та очікувана багатьма дітьми Резиденції Дідуся працюватиме, але тільки так, щоб не порушувати карантинних вимог і не становити додаткових ризиків. Розробляють різні варіанти й дуже сподіваються, що буде дозвіл зробити більше, ніж просто скриньку для дитячих листів новорічному Дідусеві на дверях ТІЦ.

«Ми все-таки віримо в те, що буде збережена можливість зайти дітям хоча б по одному, залишити або написати листа дідусю. Ми передбачимо, щоб лист був один, а ручку, якою дитина писатиме, можна було забрати з собою. І про дотримання маскового режиму подбаємо. Свято має бути», – вважає Катерина Литвин.

Також цього року буде новорічна музика в тролейбусах – рік тому це викликало дуже багато схвальних відгуків. І якщо й не в громадському транспорті, як тоді, то на вулицях містян у Новий рік вітатимуть і даруватимуть їм гарний настрій новорічні казкові персонажі.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button