Суспільство

У громадах Чернігівщини розповіли, чи буде на Новий рік ялинка та гуляння

Пандемія чи свято. Чи буде святкування Нового року на Чернігівщині? З таким запитання ЧЕline звернувся до керівників громад нашої області.

Ялинка та новорічні гуляння – постійні атрибути українців для зустрічі року прийдешнього, – наразі опинились під загрозою.

Леонід Мисливець, голова Остерської громади: «Не можна щось прогнозувати у зв’язку з цією пандемією. Кількість хворих за добу щоразу зростає. Лікарні переповнені. Тому думаю, що на Новорічні свята треба організовувати або обмежену кількість заходів, або взагалі не святкувати. Це питання будемо обговорювати на сесії та на виконавчому комітеті. Щодо ялинки, то її, скоріш за все, встановимо».

Олександр Медведьов, голова Сновської громади: «Ялинка буде обов’язково. 100%. Вже її знайшли. Ставити будемо раніше, може, в першій половині грудня, до 10-го числа, адже потім передають дощі, тож доїхати до вибраного новорічного дерева не вдасться. Ось сьогодні про її встановлення в міській раді і говорили. А що стосується заходів, то тут великий знак питання. Що будемо проводити, що не будемо. Звісно ж, не буде такої масовості, як це було в минулі роки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ялинку не встановлять на День святого Миколая: управління культури – про новорічні «сюрпризи»

Володимир Ігнатченко, голова Носівської громади: «Що стосується заходів на Новий рік, то сказати не можу, але ялинка буде стояти однозначно. Поставимо в центрі міста, як завжди. Встановимо в грудні, десь до Дня святого Миколая. Ялинку вже підібрали в лісі. Щодо якихось гулянь, щось прогнозувати неможливо, ви ж бачите, що відбувається з пандемією. Якщо так і далі буде, то можуть повний карантин ще ввести».

Володимир Кучма, голова Кіптівської громади: «Є карантинні обмеження. Ми їх дотримуємося. Але в традиційних наших заходах ми братимемо участь. Мається на увазі, в шкільних і дошкільних закладах, де не введено карантин. Там святкові заходи будуть, але з обмеженнями, тобто без батьків і з дотриманням усіх норм безпеки. Свято повинно бути святом.

Ялинку будемо встановлювати обов’язково. Скоріш за все, це буде традиційно до 19 грудня, до Дня святого Миколая».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button