Суспільство

Мисливці активізувались: на Чернігівщині стартує сезон полювання на пернатих

На Чернігівщині завтра, 4 серпня, о 16.00 відкривається сезон полювання на пернату дичину. І сьогодні мисливці поділилися на дві категорії: ті, які вже виїхали на природу і чекають відкриття сезону, і ті, які ще стоять у чергах, аби обміняти контрольний лист.

За словами начальника відділу мисливського господарства Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Миколи Пирога, в області зареєстровано приблизно 10 тисяч мисливців, на сьогодні поміняли свої картки 8 тисяч.

«На Чернігівщині відкривається сезон полювання на пернату дичину завтра, 4 серпня, о 16.00. Раніше наше управління видавало наказ про відкриття полювання. На сьогодні кожен користувач мисливських угідь відкриває полювання за своїм наказом, у нас їх 59 і кожен ставить свої терміни», – розповів він.

Мисливець Андрій Полєвичок (його мисливський стаж налічує 5 років) розповів, що вони із своїми товаришами готувалися і чекали відкриття сезону півроку.

«Ми знаємо, що початок мисливства стартує завтра, 4 серпня, о 16:00. Тоді ми з хлопцями стаємо в шеренгу та стріляємо вгору. Це така традиція в мисливців. Потім розходимось по своїх позиціях і йдемо полювати», – розповів він.

20664507_249494312226502_4321793831343973178_n

Додає, що в мисливців є також повір’я: на удачу вони беруть із собою м’ясо.

«За правилами, знаю, що потім можна ходити на полювання ще в середу, а в кого є собака, то ще й у четвер. Ми отримуємо неймовірне задоволення від цього. Природа, вогнище, друзі, свобода, драйв – це, так би мовити, релаксація», – ділиться Андрій Полєвичок.

Ще статті по темі

Back to top button