Суспільство

Місцеві вибори, земля, та перегляд реформ: про вимоги до нової Ради

*Актуально

Парламент та новий уряд мають переглянути «реформи», що тільки погіршили життя українців. Вважає депутат Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Петро Головач.

За його словами, політична сила висунула до нового парламенту 5 вимог, які мають розпочати реформи в інтересах українців.

«По-перше, парламент та новий уряд мають переглянути медичну, освітню, пенсійну, комунальну «реформи», які мають суттєві недоліки і не покращили життя українців. По-друге, важливо, щоб земельна реформа не перетворилась на розпродаж землі за безцінь, а селянин був мотивований оберігати землю та використовувати її за призначенням», – переконаний депутат Чернігівської обласної ради.

Петро Головач наголосив, що зміни мають здійснюватися для людей, а не для чиновників.

«По-третє, необхідно завершити реальну децентралізацію шляхом внесення положень про неї до Конституції та передати громадам права та повноваження. По-четверте, потрібно негайно призначити перші місцеві вибори, на які сьогодні чекають понад 100 громад, та створити механізми для стимулювання створення нових ОТГ», – зазначив він.

Головне, на думку Петра Головача, щоб економічне зростання стало відчутним для людей та було спрямоване на підвищення зарплат, пенсій та інших соціальних виплат.

«Тоді люди відчують ефективність економічних змін у державі, повірять їм та підтримають. Тому, по-п’яте, майбутні державні бюджети, які буде ухвалювати парламент, мають містити позитивні зміни саме для всіх громадян», – підсумував Петро Головач.

Як відомо, у четвер, 29 серпня, відбулося перше засідання новообраної Верховної Ради України IX скликання.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

 

 

 

Ще статті по темі

Back to top button