Суспільство

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відслужив літургію у Катерининській церкві (Фото)

Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Православної церкви України Епіфаній перебував сьогодні, 7 грудня, у Чернігові. В Катерининській церкві він відслужив урочисту Божественну літургію, присвячену Дню святої великомучениці Катерини та Преподобного Меркурія Чернігівського.

Голова Чернігівської облдержадміністрації Андрій Прокопенко разом із священнослужителями та вірянами доєднався до участі у святій літургії.

Після молебню Митрополит Епіфаній звернувся до присутніх у храмі з проповіддю. У своєму слові до чернігівських віруючих він наголосив, що які б випробування не випадали на долю українців, вони будуть подолані. А Українська держава продовжить свій розвиток разом з українською церквою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив церкву на Чернігівщині (Фото)

Митрополит Епіфаній також вручив церковні нагороди. Серед відзначених — громадські організації, що об’єднують родини загиблих бійців, волонтери, громадські діячі.

У своєму вітальному слові до пастви Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій подякував голові Чернігівської ОДА Андрію Прокопенку за особисту допомогу храму святої великомучениці Катерини та побажав успіхів на ниві державного будівництва.

Цього ж дня Митрополит Київський і всієї України Епіфаній провів зустріч з керівником ОДА.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button