Суспільство

Міжнародна благодійність: автівка від іспанців – подарунок чернігівським волонтерам

У нинішній непростий час дуже хочеться світлих новин, які покращують настрій і надихають на ще більш самовіддану працю в ім’я України, рідного краю та перемоги.

Саме така хороша подія відбулася в Чернігові.

Іспанська громадська організація Благодійного фонду «Допомога Україні» за підтримки Посольства Іспанії в Україні передала автомобіль Чернігівській громадській організації Благодійного фонду «Захистимо Україну».

Передача такої потрібної нашим волонтерам допомоги і тепле спілкування обох сторін відбулося в культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо».

288063261_421581606503566_3919647998752287475_n

Оскільки подія радісна і приємна, то такою була й атмосфера на зустрічі. Окрім теплих слів і від чернігівців, і від іспанців, обміну сувенірами та музичних привітань для закордонних гостей, ішлося про подальшу тісну співпрацю. І це не може не надихати.

«Дуже радий бути в Чернігові. Але ще більше задоволений тим, що вдалося передати маленьку краплинку нашої допомоги Чернігову.

Коли ми в посольстві дізналися про прохання молодого посла Назара Соломахи, то почали шукати шляхи, як його задовольнити. І звернулися до іспанської громадської організації, яка називається «Допомога Україні».

Ця громадська організація почала працювати з самого початку війни, вони дуже допомагають українцям, зокрема з евакуацією людей із найбільш небезпечних місць вашої держави до Іспанії. Десятки, а може й сотні українців були вивезені в безпечне місце. Але вони не просто вивозили людей, а ще й везли гуманітарну допомогу до України. Тепер доправили до Чернігова автівку, аби вона приносила користь у волонтерській справі Чернігову й області», – зазначає Пабло Ган, тимчасовий повірений у справах Посольства Іспанії в Україні.

288222105_785186822889778_3355438528397657432_n 287742253_6059412184114522_2097188319457282546_n 287527327_312904061035276_4605656065773784246_n

Пабло Ган повернувся до посольства, а представники ГО «Допомога Україні» продовжили свою подорож до інших регіонів України, які також сильно постраждали, зокрема до Запорізької області. До того ж, сподіваються, що візити до Чернігова ще будуть. Принаймні, так стверджує Карлос Фернандес, засновник громадської організації і Благодійного фонду «Допомога Україні».

«Ми вже три місяці допомагаємо Україні різними шляхами та способами. У Чернігові це тільки маленький наш крок. Наступний проєкт полягає в доставці до України медичних роботів, щоб у небезпечних місцях люди, не виходячи з дому, мали можливість отримати медичну консультацію.

Ми завжди з’ясовуємо, яка ситуація в кожній місцевості та яка там потрібна допомога. І потім знаходимо шляхи, як допомогти конкретному регіону, Україні й українцям.

Ми сподіваємося ще повернутися до Чернігова і далі продовжувати співпрацю», – запевнив Карлос Фернандес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомагають захисникам, готуються до ямкових ремонтів і економлять ресурси: як живе Сновська громада

А ось Хав’єр Пуентес, радник із питань культури й освіти в посольстві, порадив чернігівцям якнайчастіше використовувати подарунок.

«Хочеться, щоб завдяки цій машині, яка возитиме гуманітарну допомогу до Чернігова чи області, люди бачили маленький куточок Іспанії. І це початок нашої тривалої співпраці», – вважає він.

Звісно, чернігівці щиро вдячні іспанським побратимам за таку потрібну допомогу, адже це трішечки полегшить і пришвидшить їхню роботу.

«Щиро вдячний за допомогу, яка прибула. Так склалося, що мої батьки – громадяни Іспанії. Коли почалася війна, моя мама організувала мітинг на підтримку України, її підтримали на роботі. І я відчуваю підтримку Іспанії, в якій проживає чисельна українська діаспора, що всіляко допомагає. Вони закуповували необхідне обладнання для наших захисників і збирали допомогу для цивільних громадян», – подякував Олександр Ясенчук, засновник Благодійного фонду «Захистимо Україну».

А ось партнер Олександра Назар Соломаха сказав, що для нього пан Карлос Фернандес і представники посольства – справжні супергерої.

«Вони не бояться обстрілів, атак і допомагають Україні – волонтерам, військовим, цивільним. Упевнений, що співпраця буде тривалою і принесе користь іспанському й українському народу», – сказав Назар Соломаха.

І дійсно, нехай так і буде. І дуже приємно та щемливо, що за Україну вболіває увесь світ, що ми не наодинці з бідою. Тому маємо неодмінно вистояти і перемогти!

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button