Суспільство

Мобільна медична бригада відвідала Коропську та Козелецьку громади

Мобільна медична бригада продовжує курсувати громадами області.

Так, 26 вересня лікарі з Чернігова побували у Коропській ТГ. Фахівці місцевого відділення Новгород-Сіверського міськрайонного відділу Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України провели попередню роботу, з’ясувавши потреби громадян у тих чи інших вузькопрофільних спеціалістах, та розмістили відповідні оголошення у громадських місцях та ЗМІ. Про це повідомляють у Чернігівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Тож за день роботи у Коропській центральній лікарні бригада лікарів обстежила та проконсультувала понад 230 пацієнтів з Коропа та навколишніх сіл. Зокрема, на прийомі у нефролога побували 14 людей, онкохірурга – 20, ортопед-травматолог обстежив 43 людини, офтальмолог – 36, серед яких 3 дитини. Ультразвукову діагностику пройшли 43 місцевих жителі, дерматовенеролог проконсультував 15 пацієнтів, отоларинголог – 30 (в тому числі 2 дітей), ендокринолог – 31 пацієнта.

Крім того, профілактичні щеплення отримали 15 людей, серед яких 11 – діти. ЕКГ зроблено 17 людям. Про свій артеріальний тиск дізналися 82 людини, на гепатити обстежено 18 громадян, на цукор у крові – 15. На вміст нітратів обстежено 25 зразків води, у 10 з яких виявлено відхилення. Людям надані консультації  щодо правильного використання води, особливо для дітей.

Спеціаліст із промоції здорового способу життя Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ провела лекцію серед старшокласників місцевої школи щодо шкідливості куріння, особливо електронних сигарет.

Під час візиту лікарі ознайомилися з роботою місцевої лікарні, центру ПМСД та дитячої амбулаторії.

Серед населення також поширено друковані матеріали щодо необхідності профілактичних щеплень та методів уникнення соціально значущих захворювань.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button