Суспільство

Із пошкодженого будинку по Попудренка, 16 зняли арешт. Що далі?

Учора, 16 грудня, на виконання рішення суду, прийнятого 4 грудня, знятий арешт із частково зруйнованого будинку по вул. Попудренка, 16 у Чернігові.

Найближчим часом буде проведений конкурс серед забудовників, відповідно до Програми сприяння забезпеченню новим житлом мешканців непридатного для проживання та застарілого житлового фонду міста Чернігова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екскерівника комунального підприємства визнано винуватим в обвалі гуртожитку на Попудренка

Якщо інвестор не знайдеться – місто повернеться до проєкту відновлення, добудови зруйнованої стіни будинку. А потім це приміщення буде передаватися в користування, причому з подальшою відповідальністю мешканців за стан будинку.

У Чернігові сьогодні в подібному, близькому до аварійного, стані – приблизно 200 будинків. Коштів, достатніх на їх перебудову, в бюджеті міста немає.

На сьогодні мешканці пошкодженого будинку на Попудренка, 16 в переважній більшості проживають у гуртожитках трьох навчальних закладів міста. Оплата їхнього проживання всі ці роки здійснюється коштом міського бюджету. На засіданні 17 грудня виконком міської ради дав дозвіл на закупівлю цих послуг уже у 2021 році: для 14 кімнат будівельного ліцею (де проживають 29 осіб із Попудренка, 16) і 18 кімнат залізничного ліцею (37 осіб). Окрім того, він дав дозвіл і на підписання меморандуму з Національним університетом «Чернігівська політехніка», гуртожиток якого надається місту для тимчасово відселених мешканців (35 кімнат для 70 осіб) на безоплатній основі.

За інформацією пресслужби Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button