Суспільство

«Мобільна валіза ЦНАП»: у Сновській громаді з’явилась нова послуга

«Офіси у валізах» дають можливість обслуговувати клієнтів вдома чи в лікарнях. Такі сервіси доступні в багатьох українських громадах, а віднедавна і в Сновській

Проєкт передбачає надання послуг маломобільнимгрупам населення, зокрема людям поважного віку, яким 80 років і більше, інвалідам, громадянам, які перебувають у лікувальних закладах і не можуть самостійно потрапити на прийом до ЦНАПУ, але таку потребу мають.

«Тому наші працівники беруть валізку, яка оснащена всім потрібним: зокрема, ноутбуком, сканером, принтером, інтернетом, зарядними пристроями для гаджетів та іншими технічними засобами. І реєстратор уже на місці здійснює потрібну функцію, відповідно до заяви замовника послуг.

Ми можемо виїхати до будь-якого населеного пунктунашої громади, а міська рада, згідно із затвердженим рішенням сесії, надає нам транспорт, щоб ми могли добратися, куди потрібно», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначає Лілія Терещенко, начальник відділу «Центр надання адміністративних послуг» Сновської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нашестя мошок і комарів на Чернігівщині: скільки ще терпіти і чого вони бояться

«Офіси у валізах» можуть надавати всі послуги з переліку адміністративних послуг ЦНАПУ, насамперед соціальні. Наприклад, оформлення субсидії, різної допомоги малозабезпеченим людям та людям з інвалідністю. 

«Також доступні послуги з реєстрації місця проживання, видача витягу про реєстрацію місця проживання до паспорта. Можуть бути витяги з Державного земельного кадастру, це такі послуги, що визначають інформацію про земельні ділянки. Переважно вони потрібні для оформлення спадщини. 

Коли юстиція забезпечить бланки, зможемо надавати послуги реєстрації актів цивільного стану – народження, смерть, шлюб, адже цілком можливо, що хтось у лікарні захоче одружитися», – пояснює Лілія Терещенко. 

Задум дуже хороший, але наразі у Сновській громаді послуга «Мобільна валіза ЦНАП» недоступна з технічних причин. Ноутбук із «мобільної валізи» – на ремонті в сервісному центрі. Щойно його відремонтують, проєкт стартує. На думку, Лілії Терещенко, це відбудеться вчервні. 

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button