Суспільство

Модні шопери з популярним принтом: у Чернігові жінки реалізовують проєкт «Допоможемо ЗСУ» (Фото)

На сьогодні на Чернігівщині, мабуть, немає людей, яким не болить кривава війна на українській землі. Тож усі, по мірі можливостей, допомагають українській армії, таким чином наближаючи нашу Перемогу.

Не залишились осторонь і ГО «Спілка жінок Чернігівщини» та ГО «Голос батьків», які реалізують спільний проєкт із підтримки наших захисників. Усе почалося з того, що жінки взялися шити нині модні сумки-шопери з українським принтом. Їх можуть купити всі охочі за 150 гривень і, відповідно, у такий спосіб підтримати нашу армію. До речі, пошиттям займаються жінки, які виховують дітей із особливими потребами. Але, попри це, вони все одно знаходять час, аби працювати задля наближення Перемоги.

«Дівчата колись такі сумки шили ще до війни, так намагалися заробляти гроші для громадської організації «Голос батьків». Але, на жаль, прийшла війна – і ситуація змінилася. Керівництво організації «Голос батьків», жінки з хворими дітьми, переважно виїхали за кордон. Утім, зв’язок із Ольгою Дей, яка очолювала цю організацію і водночас причетна до «Спілки жінок Чернігівщини», не втрачено. То ми з нею зв’язалися і вирішили якимось чином допомагати нашим хлопцям. Так і виник спільний проєкт наших двох громадських організацій – «Допоможемо ЗСУ». Зібрали дівчат, які залишились у Чернігові, і почали шити сумки. А зображення, які на них можна побачити, вишукували в інтернеті і через принтер робили малюнки. І так потихеньку про нашу ініціативу дізналися люди», у коментарі для ЧЕline зазначила Світлана Жимолостнова, представниця «Спілки жінок Чернігівщини», яка очолює волонтерський напрям.

Активно робота закипіла з кінця липня – початку серпня. За словами пані Світлани, нині найпопулярніші шопери із зображеннями колосків із волошками, сердечками в жовто-блакитних кольорах, тризубами і, звісно, псом Патроном, який поза конкуренцією. Сумки із його зображенням особливо полюбляють діти.

«У нас було засідання «Спілки жінок» і я розповіла про цю ініціативу, що повинна допомогти ЗСУ. Ідея багатьом припала до вподоби, зокрема нашим міським лікарням – першій, другій і четвертій. Ось 80 сумок замовили для пологового будинку. Робили замовлення і кияни. Також на мене вийшла українка, яка вже 20 років живе в Ірландії і викладає там англійську мову. Вона сказала, що теж хоче допомогти. І запропонувала, аби я вислала їй сумки, а вона спробує там продати. До речі, люди в Італії полюбляють замовляти наші вироби з жовто-блакитними сердечками, які символізують єднання з Україною. Дай Бог, щоб все задумане вдалося», сподівається Світлана Жимолостнова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легкий перехід на українську: в Чернігові стартує розмовний клуб «Єдині»

Одна частина виручених коштів витрачається на закупівлю матеріалів, потрібних для роботи. Адже на сьогодні жінки не лише шиють шопери, а й плетуть маскувальні сітки. Іншу частину грошей перераховують волонтерам, які влаштовують різні збори на потрібні для бійців речі та пристрої, наприклад, прилади нічного бачення та інші.

«Наші жінки також шиють білизну для військових. Ось на Бахмутський напрямок відправляли хлопцям. І цього тижня дівчата знову туди їхатимуть, то терміново виконуємо замовлення. Хлопці на передку сказали, що для них наша білизна дуже зручна. Перед цим ми відправили білизну до харківського госпіталю – футболки і труси. Також відправляли під Миколаїв, до госпіталю, який у них на передовій», розповіла пані Світлана.

За її словами, до спільного проєкту нині долучилися чимало людей, навіть таких, які ніколи не думали, що допомагатимуть.

«Жінкам, які вдома мають швейні машинки, ми привозимо розкроєні вироби. Натомість вони, коли мають вільний час, сідають за роботу. Вдома переважно шиють білизну. А от на пошиття сумок майстрині збираються, бо є дуже хороші швейні машинки для роботи, по-друге, одразу ж там на принтері роблять малюночки», повідомила представниця «Спілки жінок Чернігівщини».

Варто зазначити, що проєкт особливо важливий тим, що жінки, аби допомогти нашим військовим, ні в кого не просять грошей, а заробляють самі. Водночас приємно і людям, які купують шопери, бо нині це тренд. До того ж, за допомогою сумок рекламується Україна та привертається увага до її потреб. Тож ця справа однозначно корисна та потрібна.

І нехай жіночий проєкт триває, а наша Перемога настане якнайскоріше.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Ірина Осташко

Фото – Світлана Жимолостнова

Ще статті по темі

Back to top button