Суспільство

Як зігріваються чернігівці без опалення

«Холодно… Якби не було і як би не дуло в твоє вікно», проте опалювальний сезон ще не почався. І почнеться не раніше встановленого нормами часу, а саме: коли упродовж трьох діб середньодобова температура буде нижча +8 градусів.

Тому ЧЕline вирішив поцікавитись у чернігівців, чи відповідають слова з пісні Святослава Вакарчука сьогоднішнім реаліям, і як сіверяни зігріваються у власних домівках.

Тетяна Скрипка, вул. Доценка: Сьогодні в нашій квартирі десь 15-16 градусів, залежно від кімнати. Як для мене з чоловіком, то нормальна температура, але для нашого дворічного сина це холодно, другий тиждень у нього не минає нежить. Я зараз у декретній відпустці, тому постійно «товчемося» дома, але жодними обігрівальними пристроями не користуємося, бо це, по-перше, висушує повітря, а по-друге – не дуже безпечно. Просто тепло вдягаємося. І сподіваємося, в найближчий час опалення таки ввімкнуть, адже ситуацію ускладнила вогкість, яка додалася з дощами.

Сергій Михайленко, вул. Любецька: У квартирі холодно, градусів 17. Я сам не мерзну, але мої дівчатка – дружина і донька – замерзають, тому постійно користуємося обігрівачем. Зрозуміло, що суттєво підскочить сума в платіжці за електроенергію, але виходу нема.

Василь Макаренко, вул. Корольова: У нас індивідуальне опалення в квартирі, котел вже увімкнули на початку цього тижня. Регулятор температури стоїть на мінімумі, і витрати відповідно мінімальні. А вдома тепло. 

Володимир Кобець, вул. Мстиславська: У мене стоїть якісне утеплення стін – товщина 100 мм, плюс – замінив вікна, тому нині температура в квартирі не опускається нижче 24 градусів. Ми не мерзнемо.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button