Молоко та яйця – лідери кишкових інфекцій
За період із 2 по 8 вересня в області на гострі кишкові інфекції захворіли 72 особи, із них дітей – 45 (минулого тижня 57 та 29, відповідно).
У Чернігові захворіло 40 осіб, із них 24 дітей.
Реєструвалися поодинокі випадки, групових захворювань і спалахів не було.
Про це ЧEline повідомили в Держсанепідслужбі України в Чернігівській області.
Під час проведення епідрозслідування, встановлено фактори, що могли сприяти захворюванням на ГКІ: у 17 випадках – м’ясні продукти, у 14 – молочні продукти (молоко, кисляк, сметана домашня), у 11 – яйця курячі домашні, у 1 – кондитерські вироби, у 29 – інші продукти (в т.ч. у 20 випадках – фрукти/овочі, у 2 випадках – рибні продукти).
Ситуація з кишкових інфекцій в області керована і перебуває на контролі ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».