Суспільство

Мурал із зображенням Миколи Яковченка: у Прилуках з’явиться бренд міста

У центрі Прилук планують створити мурал із зображенням відомого українського актора театру і кіно, народного артиста Української РСР Миколи Яковченка.

Наразі триває збір коштів для створення муралу. Його ініціювала благодійна спільнота «10 гривень Прилуки». Ідея полягає в тому, що меценатами виступають насамперед самі жителі міста.

Збір коштів ще триває. Наразі вже є 10 тисяч гривень. Певну суму грошей, розмір якої ще не розголошують, нададуть і відомі меценати Прилук.

Мурал із зображенням Миколи Яковченка планують зробити візитівкою міста, яка приваблюватиме туристів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Прилуках можна посидіти на лавочці з Миколою Яковченком і Любов’ю Забаштою

«У Прилуках відсутній бренд. А Микола Яковченко – це єдиний представник міста, який може ним стати. Також у Прилуках немає муралів такого масштабу, тому зображення Яковченка стане першим. Надалі ми розвиватимемо цю ідею, адже є досить багато наших видатних земляків», – розповів засновник благодійної спільноти «10 гривень Прилуки» Олександр Овдієнко.

Мурал запланований на стіні одного з житлових будинків у центрі Прилук, біля Театральної площі. Таке розташування обрали для того, аби якомога більше туристів і жителів міста могли побачити зображення Миколи Яковченка.

Загалом на створення муралу відводять два тижні. Роботи планують розпочати найближчим часом.

Ще статті по темі

Back to top button