Суспільство

М’ясні продукти цього тижня стали найпоширенішою причиною отруєнь в області

Державна установа «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомляє, що проведення комплексу заходів із профілактики захворювань на гострі кишкові інфекції (надалі – ГКІ) та запобігання спалахам серед населення області триває.

З метою своєчасного реагування продовжується щотижневий моніторинг випадків захворювань і заходів, спрямованих на запобігання ускладненням ситуації з ГКІ.

За період із 5-го по 12-те липня в області захворіли на гострі кишкові інфекції 50 осіб, серед них дітей – 18. По м. Чернігову захворіли 25 осіб, із них 11 дітей. Реєструвалися поодинокі випадки захворювань, спалахів не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ про причини харчових отруєнь та профілактику небезпечних хвороб і станів

Під час проведення епідрозслідування встановлено фактори, що могли сприяти захворюванням на ГКІ: у 7-ми випадках – молочні продукти, у 13-ти – м’ясні продукти, у 7-ми випадках – яйця курячі домашні, у 17-ти – інші причини (в т.ч. у 9 випадках – фрукти/овочі/ягоди, 8 випадків – недотримання правил особистої гігієни).

Ситуація з кишкових інфекцій в області перебуває на контролі ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button