Суспільство

На 6-му арсеналі хочуть підірвати боєприпаси – чекають згоди громади

На технічній території 6-го арсеналу боєприпасів, що на Ічнянщині, підривні роботи зі знищення вибухонебезпечних предметів, які не підлягають транспортуванню та зберіганню, наразі не розпочинатимуть. Про це повідомляє директор департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА Сергій Болдирєв. За його словами, без згоди громади ніхто не знешкоджуватиме боєприпаси.

— Військові планували розпочати роботи, однак вони не відбудуться, поки не буде отримана згода від громади, – запевняє Сергій Болдирєв.Сьогодні з метою врегулювання цього питання голова ОДА Олександр Мисник проводить робочу нараду за участю представника Генштабу ЗСУ, який є відповідальним якраз за це питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Причиною вибухів військового арсеналу в Ічні офіційно назвали диверсію

Сергій Болдирєв каже, що робоча група ухвалить таке рішення, аби будь-які роботи на арсеналі були максимально безпечними для місцевого населення.

— Спочатку ми маємо переконатися, що це безпечно. Тож, якщо буде прийняте рішення про знешкодження боєприпасів, ми проведемо пробний вибух – військові викопають величезний рів і спробують підірвати пошкоджені боєприпаси. Якщо місцеві мешканці нічого не відчують, тоді можна буде братися до роботи, – зазначає Сергій Болдирєв.

До речі, після пожежі на 6-му арсеналі, що трапилася 9 жовтня, не всі снаряди здетонували, однак нині вони вважаються пошкодженими і дуже небезпечними для транспортування, тож єдиний вихід знешкодити їх – шляхом підриву.

Зазначимо, 11 грудня до голови Ічнянської об’єднаної територіальної громади Оксани Андріанової надійшов лист від керівництва військової частини Л1479, у якому йдеться про початок із 12 грудня підривних робіт зі знищення вибухонебезпечних предметів, що не підлягають транспортуванню та зберіганню.

48182290_320957975411385_8580535867821522944_n

Ще статті по темі

Back to top button