Суспільство

На боротьбу з амброзією на Чернігівщині хочуть спрямувати понад 16 мільйонів гривень

Бур’яни на Чернігівщині завдають значних економічних збитків. Особливо шкодочинними є карантинні види бур’янів, зокрема амброзія полинолиста. Амброзія завдає великої шкоди сільськогосподарським культурам, здоров’ю людей та тварин, а також навколишньому природньому середовищу. Амброзія – один із найнебезпечніших в Україні бур’янів-алергенів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Амброзія наступає: чернігівці збирають підписи за знищення рослини

Площа зараження амброзією полинолистою у порівнянні з 2019 роком збільшилась на 211,25 га і становить 2106,86 га (у 2019 році площа зараження складала – 1895,61 га.

1

На черговій сесії Чернігівської обласної ради будуть розглядати питання «Про Регіональну цільову програму боротьби з карантинним бур’яном – амброзією полинолистою в Чернігівській області на 2022-2026 роки».

Програма передбачає виділення фінансів на боротьбу з амброзією – 16 мільйонів 815 тисяч гривень (половина коштів з обласного бюджету, половина – з бюджетів громад).

Пріоритетними завданнями Програми по боротьбі з амброзією полинолистою на 2022-2026 роки будуть:

— забезпечення організації і проведення обстежень території Чернігівської області для вжиття системи заходів щодо локалізації та ліквідації амброзії полинолистої;

— організація заходів по боротьбі з амброзією полинолистою та залучення до цих заходів суб’єктів господарювання з використанням необхідного інвентарю та спецтехніки;

— виконання графіку проведення робіт по боротьбі з амброзією полинолистою (додаток № 4); — постійне проведення роз’яснювальної роботи серед населення та суб’єктів господарювання щодо методів обстежень на виявлення амброзії полинолистої та заходів боротьби з нею.

Ще статті по темі

Back to top button