Суспільство

На Чернігівщині 109 переможців у «Власній справі»

У поточному році за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» позитивні рішення щодо надання мікрогрантів на старт або розвиток бізнесу, а це від 50 до 250 тис. грн, отримали 109 мешканців області. Про це повідомляють у службі зайнятості.

Сума фінансової підтримки від держави становить приблизно 26 млн грн. Завдяки грантовим коштам підприємці відкривають чи розширюють власні виробництва, СТО, салони краси, швейні цехи, кав’ярні, заклади торгівлі та харчування, спеціалізовані освітні, медичні, фізкультурно-оздоровчі та розважальні студії, фермерські господарства, надають послуги у сфері зеленого туризму, ландшафтного дизайну, клінінгові, будівельні, ремонтні послуги.

Серед цікавих бізнес-ідей – виробництво фруктово-ягідної пастили та екоснеків, твердопаливних котлів, поліпропіленових мішків тощо.

У результаті такої підприємницької діяльності в області повинні з’явитися 240 нових робочих місць – це є основною вимогою програми. Також маємо трьох переможців за програмою «Грант для ветеранів», за умовами якої учасники бойових дій і їхні чоловіки або дружини, особи з інвалідністю внаслідок війни можуть отримати гранти на бізнес до 250 тис. грн, до 500 тис. грн і до 1 млн грн.

Серед переможців – один учасник бойових дій, який планує відкрити в Чернігові мийку самообслуговування. Ще двоє переможців – дружини захисників, у результаті реалізації їхніх бізнес-ідей має з’явитися виробництво комбікормів і салон краси.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button