Суспільство

На Чернігівщині безробітні плетуть маскувальні сітки для ЗСУ

До плетіння маскувальних сіток для ЗСУ долучають безробітних на Чернігівщині. Це один з видів суспільно корисних робіт, які організовуються в області службою зайнятості спільно з громадськими та благодійними організаціями.

Про це повідомляє пресслужба обласного центру зайнятості.

На роботи з плетіння маскувальних сіток у цьому році видано більше 500 направлень безробітним громадянам у 17 ОТГ області, найбільше – у Чернігівській, Борзнянській та Куликівській.

А нещодавно цей добрий почин підхопили й на Городнянщині.Там сітки для ЗСУ виготовляють члени створеної на початку вересня благодійної організації «Розквітай». За їхніми підрахунками, вже сплетено понад 1,5 тис. квадратних метрів сітки. До цієї доброї справи причетні й 37 безробітних, серед яких 5 внутрішньо переміщених осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Чернігівщини отримуватимуть у півтора рази більше за суспільно корисні роботи

На період участі у суспільно корисних роботах з ними укладається строковий трудовий договір. Оплата праці за відпрацьований повний місяць відсьогодні збільшилася з 6700 грн до 10 050 грн. З 1 січня 2024 року вона зросте до 10 650 грн, з 1 квітня 2024 року – до 12 000 грн.

В обласному центрі зайнятості зазначають, що безробітні також долучаються й до інших видів суспільно корисних робіт, зокрема до зведення фортифікаційних споруд, розбору завалів, приведення у належний стан об’єктів цивільного захисту, заготівлі дров тощо. Загалом службою зайнятості видано близько 7 тис. направлень. Відтак на Чернігівщині діє одна з найбільших у країні «Армій відновлення».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button