Суспільство

Жителі Чернігівщини отримуватимуть у півтора рази більше за суспільно корисні роботи

Кабмін підвищив оплату праці за виконання суспільно корисних робіт в рамках проекту “Армія відновлення” в півтора раза — до 10 050 грн. Зміни передбачені постановою Кабміну від 27 жовтня 2023 р. N 1119 «Про внесення змін до Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану», яка набрала чинності 31 жовтня 2023 року.

Відтак, оплата за виконання суспільно корисних робіт за відпрацьований повний місяць збільшується з 6700 грн до 10 050 грн. З 1 січня 2024 року вона зросте до 10 650 грн, з 1 квітня 2024 року — до 12 000 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За січень-вересень платниками Чернігівщини сплачено 21,8 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

На Чернігівщині силами безробітних, залучених до суспільно корисних робіт, облаштовуються укриття цивільного захисту, зводяться фортифікаційні споруди, розбираються завали, здійснюються ремонтно-відновлювальні роботи тощо. Також безробітні плетуть маскувальні сітки, виготовляють окопні свічки, готують сухпайки для військових. Загалом службою зайнятості видано близько 7 тис. направлень на такі роботи. Відтак у нашій області діє одна з найбільших у країні «Армій відновлення».

Бажаєте й ви вступити до її лав? Звертайтеся до структурного підрозділу обласної служби зайнятості, зручного для вашого відвідування, або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv                                               

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласного центру зайнятості

Ще статті по темі

Back to top button