Суспільство

На Чернігівщині боротимуться з нелегальною діяльністю АЗС та АГЗП

За ініціативою керівництва в Прилуцькій місцевій прокуратурі, відповідно до Положення про координацію діяльності правоохоронних органів у сфері протидії злочинності та корупції, створено міжвідомчу робочу групу.

До складу робочої групи, крім працівників місцевої прокуратури, увійшли співробітники Прилуцького відділу поліції, УЗЕ в Чернігівській області, міськрайонного відділу УДСНС в області, інспектора відділу інспекції управління містобудування та архітектури міської ради, спеціаліста з питань контролю за обліком та оподаткуванням, спеціаліста міськрайонного управління Держпродспоживслужби, інспектора Держпраці та інспектора Держгеокадастру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові податкова міліція припинила діяльність двох незаконних АЗС

Метою створення цієї групи є протидія тіньовому ринку палива, що обумовлює систематичне недоотримання державним бюджетом значних коштів акцизного збору з пального.

Такі суб’єкти господарювання створюють загрозу життю та здоров’ю громадян, оскільки не проходять обов’язкових контрольних процедур, розміщуються у невстановлених місцях у безпосередній близькості до житлових та адміністративних будівель.

Так, за результатами роботи міжвідомчої групи викрито дві АЗС, які працюють без відповідних дозвільних документів, що створило загрозу загибелі людей. Відомості про вказані правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 272 КК України. Триває досудове розслідування.

Робота в цьому напрямі триває. Результати роботи групи періодично оприлюднюватимуть на сайті місцевої прокуратури.

Ще статті по темі

Back to top button