Суспільство

На Чернігівщині будують новий міст

Проблема мосту через Снов у Конотопі Городнянського району назріла вже давно. І хоч старий міст ще дає можливість перебратися на інший бік річки не тільки людям, місцевій череді й навіть тракторам з автомобілями – його опори вже викликають обґрунтовані побоювання. Тому місцеві фермери Василь Богдан і Олександр Масляний разом зі старостою Сергієм Колодьком взялися за будівництво нового мосту.

Про це повідомляє спільнота «Новини Городнянщини».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відома одна з причин, чому руйнуються чернігівські мости

Міська рада забезпечила конотопців матеріалом – дубовими колодами та брусом, а власне до будівництва залучили бригаду досвідчених мостобудівників зі Смячі.

Мостобудівники забили першу палю майбутнього мосту в дно річки. Протягом дня їм вдалося забити ще дві, тож почали з символічної трійці. Тепер робота на будівництві кипить щодня, щодня долучаються до будівництва й місцеві жителі, допомагаючи хто чим може.

Мостобудівники впевнені – за три-чотири тижні нова переправа буде готова, тож конотопці встигнуть безпечно перевезти заготовлене сіно з луків. Спокійніше буде й переганяти через річку місцевих корів на звичні пасовища.

Ще статті по темі

Back to top button