Суспільство

На Чернігівщині чоловік прикрасив рідне село дерев’яними фігурами

У селі Нові Яриловичі, що в Ріпкинському районі й на самісінькому кордоні з Білоруссю, живе з дружиною і двома маленькими дітками 30-річний Максим Мурашко. На перший погляд, родина звичайна, порядна, працьовита і нічим з-поміж інших таких же сімей не вирізняється. Проте півтора року тому про Максима заговорило все село й не тільки. Адже саме тоді чоловік почав працювати з деревом і поступово прикрасив село виготовленими ним статуями й лавочками.

У рідному селі Максим закінчив школу, навчався кухарській справі на кулінарному факультативі всім відомого в Добрянці Сергія Коноваленка. Після цього вступив до  університету в Ніжині на історико-юридичний факультет. Але через сімейні обставини після першого курсу був змушений покинути навчання. Працював у лісгоспі вальником лісу, зараз працює в селищній раді, займається питаннями благоустрою територій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лялькове царство добрянця Сергія Коноваленка (Фото)

 «Ніхто не знає, звідки в нього взялося бажання до роботи з деревом, бо в родині ніхто таких схильностей не мав. Просто якось він переглядав сайти в інтернеті про різьблення по дереву і сам захотів спробувати. А раптом вдасться! І вдалося, причому дуже добре», – розповідає про Максима Сергій Коноваленко.

Люди також кажуть, що Максим працює від душі, односельцям допомагає. А на місці відпочинку, на так званих водоспадах, де в Нових Яриловичах збирається молодь, встановив лавочки і скульптури з дерева.

Надалі Максим мріє зробити для рідного села якомога більше добрих справ. І прикрасити парк у Добрянці.

Також він дуже хоче провести конкурс майстерності чи майстер-клас для охочих із різних куточків області чи держави. Але це бажання поки залишається нездійсненним, бо у хлопця немає коштів. Сподіваємося, публікацію прочитають благодійники і допоможуть хлопцю в його прагненні, адже мрії обов’язково повинні здійснюватися.

До речі, в селі старші знайомі Максима характеризують його як «золоте дитя».

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button