Суспільство

«Нянь із Чернігівщини»: завідувачем дитячого садочка став чоловік

У селі Покровське (колишнє – Жовтневе) Менського району чоловіки руйнують міфи та стереотипи. Так, уже майже рік тутешній дитячий садочок «Капітошка» очолює… чоловік. Олександру Давиденку 28 років, родом він із Покровського, його спеціальність «Менеджмент організацій та управління персоналом».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині з’явиться “Музейний дитячий садочок”

«Було вакантне місце на посаду директора. У нас село невелике, тому охочих було небагато. Я підійшов до сільського голови, запропонував свою посаду. Написав заяву. Той сказав, якщо кращої кандидатури не буде, якщо депутати затвердять, то стану директором. Ну і вийшло, що депутати затвердили, тому що ніхто не хоче працювати в садочку, мабуть», – розповідає Олександр.

Досвіду роботи з дітьми в нього не було, до цього працював у банківських установах. Але, як він каже, «з дітьми, мабуть, легше працювати, ніж із дорослими».

«Колектив у нас невеликий, усього чотири особи. 16 дітей. Садочок у нас один із найкращих. Мабуть, у районі, крім Мени, тільки в Березні кращий. Батьки спершу з гумором ставилися, а далі звикли. Нормальні стосунки з батьківським колективом», – говорить завідувач «Капітошки».

Які у вас педагогічні підходи?

«Кожен повинен виконувати свою роботу. Оскільки працював в «Альфа-банку», то там була людина, яка брала на себе всю відповідальність і керувала колективом. Загалом був порядок. Якщо є порядок, усе розставлено на своїх місцях, то все буде добре», – розповідає про педагогічні підходи Олександр Давиденко.

Серед планів завідувача – налагоджувати міжнародні зв’язки. Знає громадські організації, які співпрацюють із громадянами Британії. Вважає, що цікаво було б ділитися досвідом із закордонними колегами.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button