Суспільство

На Чернігівщині для дітей та молоді з інвалідністю створили майстерню по виготовленню еко-торбинок

В комунальному закладі «Прилуцький міський центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Світанок» створюють інклюзивну майстерню.

Про це повідомляє Прилуцька міська рада.

Створено новий креативний простір для заняття ремеслом, розкриття творчих здібностей, засвоєння елементарних трудових навичок та соціалізації дітей та молоді з інвалідністю. Також за задумом ініціаторів проєкту, ця інклюзивна майстерня має стати місцем для творчого самовираження та налагодження комунікації не лише дітей і молоді, але та їхніх батьків, значна частина з яких  мають потребу вийти з ізоляції та мати простір для спільних зустрічей, формальної і неформальної комунікації.

Ідею інклюзивного простору втілили в життя місцеві волонтери громадської організації, що займаються вихованням дітей з інвалідністю.

Грантовим коштом в майстерню вже закуплено відповідне обладнання для роботи, зокрема, швейні машинки, термопрес для перенесення принтів на тканину, праска з парогенератором, меблі, витратні матеріали, прасувальна дошка, інвентар для зберігання швейного приладдя.

Організатори вважають, що реалізація проєкту надасть можливість дітям та молоді з інвалідністю займатися ремеслом, опанувати елементарні трудові навички, покращити навички комунікації, соціалізуватися,  розкрити творчі здібності, проводити заняття з арт-терпії, а також згуртувати родини, які виховують дітей з інвалідністю навколо спільної справи.

Крім цього, організатори планують залучити до волонтерства місцеву молодь, тому будуть будуть запрошувати студентів місцевих вишів для проведення в майстерні майстер-класів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button