Суспільство

Скандальна тисяча: чому влада злякалася тих, кому повинна допомагати

Кілька днів тому Чернігів сколихнула хвиля черг по анонсовану в газеті тисячу гривень матеріальної допомоги. Люди (переважно пенсійного віку) штурмували відділ звернень громадян Чернігівської міської ради, що по вулиці Шевченка, 9, з надією отримати реально потрібну допомогу. Адже населення постійними «реформами» та «покращеннями» вже доведене до відчаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апокаліпсис із видачею матеріальної допомоги у Чернігові (Відео)

Варто зауважити, що по матеріальну допомогу пішли люди, які дійсно її потребують. Але реакція багатьох користувачів соціальних мереж і навіть деяких чернігівських ЗМІ вразила. Малозабезпечених чернігівців обізвали любителями «халяви», сірою масою, продажним електоратом і мало не зрадниками нації. Дивно, але саме цими «регаліями» нагородили людей, які не мають можливості нормально жити, повноцінно харчуватися, купувати ліки і платити за комунальні послуги.

Яскравий приклад – чернігівець Євген Волошин сфотографував бабусю, яка копирсалася в сміттєвій урні біля приміщення Чернігівської ОДА і їла знайдені там шматочки їжі. Уявляєте!

бабуся

Невже язик повертається таких людей назвати «бидлом» і любителями «халяви»? Виявляється, повертається…

А чи винні чернігівці, що вони бідні? Чи винні вони, що місцева влада набиває кишені на багатомільйонних оборудках, а звичайним людям плює в обличчя? Дивує позиція Чернігівської міської ради, яка злякалася згорьованих людей і відмовилася виплачувати нужденним законну матеріальну допомогу.

А тепер кілька контрастів для порівняння! Чернігівці змушені платити найвищі в Україні тарифи за комунальні послуги!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифна правда: як влада Чернігова пошила в дурні ціле місто

І ці феноменальні тарифи чернігівцям подарувала Чернігівська міська рада. І продовжує далі «радувати» – найближчим часом у Чернігові знову зростуть тарифи на квартплату. І це зважаючи на те, що в Чернігові НАЙНИЖЧИЙ по всій Україні показник середньої заробітної плати! А матеріальну допомогу, яка по факту для міського бюджету є суттєвою дрібницею (для розуміння – на шматок дороги хочуть витратити 108 мільйонів гривень), нужденним платити відмовилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові знову хочуть підвищити тарифи на квартплату

Цікаві думки також озвучив екс-мер Чернігова Олександр Соколов у своєму пості на Facebook.

«Ситуація із довжелезними чергами по матеріальну допомогу в Чернігові спонукає зробити висновки. Сьогодні Програма надання одноразової матеріальної допомоги у м. Чернігові на 2014-2018 роки діє формально і фінансування вона має мізерне (1,2 млн грн на рік), попри значні обсяги міського бюджету. А тому нині не так багато чернігівців можуть отримати бодай незначну підтримку від міста. Тільки критичні ситуації. Чому програма повноцінно не працює останні два роки? Питання риторичне.

Загалом, Програма надання одноразової матеріальної допомоги в Чернігові була започаткована в 2000-х роках. Це був довготерміновий проект. Щоразу ми її продовжували, затверджуючи на сесії міської ради і збільшуючи фінансування. У 2015 році нам вдалося значно підвищити кошторис програми, виділивши на неї 20 млн грн, щоб пом’якшити дію комунальних тарифів перед початком опалювального сезону. До речі, тоді за програму голосували депутати різних фракцій (ВО «Батьківщина», «Громадянська солідарність», «УДАР», «Сильна Україна», «Фронт змін» та інші) навіть ідеологічно, бо розуміли – це справа добробуту чернігівців, де політичні «маневри» недоречні. Зараз у міста також є фінансові можливості допомагати найбільш незахищеним чернігівцям. Потребу в цьому ми побачили: у місті є значна необхідність підтримки чернігівців, особливо людей старшого віку і малозабезпечених. На моє глибоке переконання, розвиваючи місто, варто дбати про добробут і благополуччя людей, які живуть у цьому місті», – йдеться в пості.

Дійсно – чому влада витрачає мільйони на фонтани та низькопробні зупинки, розвертає пам’ятники, реконструює бізнесові об’єкти за бюджетні кошти, вливає мільйони в подекуди незрозумілі та нелогічні речі, але водночас забуває про головне – про простих людей? Питання дійсно риторичне…

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. Неприятно удивлен этой статьей Челайна, кому интересно почитайте коментарии 3 х дневной давности по поводу выдачи 1000гривен, так вот все коментаторы сакцентировали внимание на том что благодоря подобным людям которые получают деньги от политических сил и продают свои голоса мы и живем так плохо, потому что эти деньги оные сторицей их возращают обворовывая уже нас всех, это первое, а второе уважаемый журналист челайн прошу заметить что та женщина которая рылась в мусорке возле администрации предпочла унизится подобным образом чем стоять за 1000 гривен и продавать будущее последующих поколений, и последнее,хотите жить лучше надо отстаивать свои права в данном случае под горисполкомом а не с протянутой рукой под какой либо партией

  2. Всегда думал что Челайн объективен, но эта статья явное и грубое перекручивание фактов и коментариев предыдущих статей, и что интересно у этой статьи чтото я не увидел автора

  3. Хах Челайн никогда не объективен.

  4. Статья зачёт. Нефих горсоветовским чинухам гнать когда рыло в пуху…

Back to top button