Суспільство

На Чернігівщині для придбання житла дітям-сиротам виділили 26 мільйонів

Уже два роки поспіль за ініціативи Президента України виділяють державну субвенцію на придбання житла та приміщень для розвитку сімейних форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа. Як витрачали кошти на Чернігівщині, розповіла сьогодні під час прес-брифінгу в облдержадміністрації начальник Служби у справах дітей ОДА Людмила Зеленько.

Про це повідомляють у департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

— У 2017 році в область надійшло понад 5,7 мільйона гривень державної субвенції. Це дало можливість забезпечити соціальним житлом 13 осіб з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Для них придбано три помешкання в Чернігові (для 11 осіб), по одному в Сосницькому районі та Козелецькій ОТГ, — зазначила Людмила Зеленько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подарунок під новий рік: на Прилуччині дитина-сирота отримає житло

Минулого року Чернігівщина отримала майже втричі більше — 16,4 мільйона. За ці кошти придбали 29 помешкань для 30 осіб вказаної категорії, а також житло для створення 4 дитячих будинків сімейного типу (двох — у Чернігові, по одному — в місті Новгороді-Сіверському та селі Рудка Чернігівського району).

Докладніше в прямій мові Людмили Зеленько:

Цьогоріч, за словами начальника Служби у справах дітей ОДА, для Чернігівщини передбачено 26 мільйонів гривень. Зокрема, планується створити один малий груповий будинок.

Довідково. Малий груповий будинок — заклад соціального захисту, що призначений для тривалого (стаціонарного) перебування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі дітей з інвалідністю, в умовах, наближених до сімейних.

Ще статті по темі

Back to top button