Суспільство

Подарунок під новий рік: на Прилуччині дитина-сирота отримає житло

У Ладані Прилуцького району до кінця року мають придбати житло для дівчинки-сироти. Таке рішення погодила сьогодні профільна комісія при Чернігівській облдержадміністрації.

Нагадаємо, на придбання житла та приміщень для розвитку сімейних форм виховання і забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа для Чернігівщини цьогоріч передбачено понад 16,4 мільйона гривень.

Про це повідомляють у департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Наразі Бобровицька, Варвинська, Вертіївська, Кіптівська, Комарівська, Семенівська, Менська, Срібнянська ОТГ, а також Ріпкинська, Прилуцька, Талалаївська, Чернігівська, Бахмацька, Борзнянська, Сновська РДА, Прилуцька та Чернігівська міські ради придбали 27 помешкань для 28 осіб вказаної категорії. Також куплено житло для створення 4 дитячих будинків сімейного типу (двох – у Чернігові, по одному – в місті Новгород-Сіверському та Чернігівському районі). Днями мають бути придбані ще дві квартири.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще три дитини-сироти з Чернігівщини отримають власне житло

Наступного року для області в державному бюджеті передбачено понад 25 мільйони гривень.

До речі, вперше така субвенція, за ініціативи Президента України та уряду, в розмірі 5,7 мільйона гривень надійшла в область минулого року. Це дало можливість забезпечити соціальним житлом 13 осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Для них придбано три помешкання в Чернігові, по одному в Сосницькому районі та Козелецькій ОТГ.

Ще статті по темі

Back to top button