Суспільство

На Чернігівщині екоінспектори виявили в чоловіка 17 капканів (Фото)

20 лютого 2021 року під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) з дотримання вимог природоохоронного законодавства на території Ріпкинського району (згідно з новим адміністративно-територіальним устроєм, Чернігівського) інспекторами Державної екологічної інспекції в Чернігівській області спільно з представниками небайдужої громадськості та у присутності працівників поліції виявлено громадянина із забороненими знаряддями добування об’єктів тваринного світу – капканами у кількості 17 штук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині браконьєри наловили риби на 7 тисяч гривень

На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 85-1 Кодексу України про адміністративні  правопорушення. Заборонені знаряддя добування об’єктів тваринного світу у чоловіка вилучено у встановленому законодавством порядку.

Санкція цієї статті передбачає відповідальність за виготовлення, збут чи зберігання заборонених знарядь добування (збирання) об’єктів тваринного або рослинного світу, а також збут незаконно добутої продукції та накладення штрафу від 153 до 357 гривень із конфіскацією цих знарядь, матеріалів та засобів для їх виготовлення.

Матеріали про розгляд адміністративної справи інспекторами направлено до Ріпкинського районного суду Чернігівської області.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button