Суспільство

На Чернігівщині формують крони новорічних ялинок (Фото)

Новорічні плантації – саме так лісівники називають посадки ялинок і сосен для продажу в передноворічні свята. Наприклад, площа таких плантацій у ДП «Прилуцьке лісове господарство» становить понад 20 га.

Аби саджанці вже за кілька років виросли гарними та стали справжніми новорічними красунями й радували дорослих і дітлахів на свята, за ними треба постійно доглядати. Тож цього тижня прилуцькі лісівники завзято взялися до справи з формування крони молодих ялинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові зацвітають квіти «труби янгола» (Фото)

«Ялина – досить невибаглива рослина, однак потребує правильного догляду та своєчасного обрізування. За допомогою процедури обрізки можна надати рослині різного декоративного вигляду.

Проводити обрізування найкраще в похмурі дні, щоб запобігти появі темних плям на хвої, які виникають від сильного випаровування рідини. Декоративне обрізування проводиться таким чином, щоб крона зберегла рівний пірамідальний обрис. Завдяки правильно проведеному формуванню дерево здаватиметься більш розлогим і пухнастим, стаючи справжньою новорічною окрасою», – зазначають на підприємстві.

Так, на плантаціях новорічних ялинок лісівники вирощують і доглядають хвойних красунь до 5-8 років. А потім уже їх заготовляють для реалізації населенню в передноворічний період.

До речі, за бажання можна купити якісну ялинку в горщику, а також отримати кваліфіковані поради стосовно того, як пересадити та доглядати за деревом.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото – ДП «Прилуцьке лісове господарство»

Ще статті по темі

Back to top button