Суспільство

На Чернігівщині функціонує еко-ферма «Ходора»

На Чернігівщині у селі Снов’янка функціонує еко-ферма «Ходора». Назва дісталась від імені бабусі, на подвір’ї якої й розпочала свою роботу ця ферма.

Крім екологічної продукції «Ходора» позиціонується ще як контактна ферма. Тобто бажаючі можуть не тільки придбати еко-продукцію її виробництва, а й за бажання подивитися «умови» утримання свійських тварин, раціон їх харчування і навіть потримати, погодувати або, принаймні, постояти поруч, адже більшість з них – ручні, деякі особливо активні вже мають власні імена.

І поки на фермі є кури, які вже мають свій власний будинок облаштований і вентиляцією, і зручними годівницями, й місцями для кладки яєць, окремим входом/виходом на подвір’я.

Про це повідомляє «Чернігівщина туристична».

Саме це оснащення, а ще придбання молодняка стало можливим для Олександри Фриз – власниці еко-ферми, за рахунок участі та перемоги у державній програмі «єРобота».

Ідея щодо можливості доступу для огляду бажаючих з’явилась не зразу: пізніше, після того, як діти (хоча й не тільки), особливо, з великих міст просились подивитись на «життя курей із середини». Також йдуть підготовчі та будівельні роботи по розширенню еко-ферми — в планах завести кіз спеціальних порід та створити окремо «будинок для кіз» із можливістю побачити й «їх побут з середини», можливо погодувати, доглянути, а для найсміливіших -подоїти.

Будуються будиночки для релаксу, тихого відпочинку із вуличним джакузі поруч для водних процедур , та облаштовується локація для йоги ,проведення тренінгів, семінарів, бесід та кінотеатру просто неба.

Ще статті по темі

Back to top button