Суспільство

На Чернігівщині готують професійних сержантів (Фото)

Уже близько трьох років у селищі Десна, що на Чернігівщині, проходять курси лідерства та курси інструкторів на базі 197-го Центру підготовки сержантського складу. Зі слухачами курсів проводять теоретичні та практичні заняття найдосвідченіші фахівці.

Як зазначив начальник Центру Сергій Олех, на основі проведення занять кожен слухач буде підготовлений за теоретичними та практичними  напрямами, складе іспити та пройде тестування, що надалі дасть можливість готувати сержантів у своїх військових частинах.

Новизною стало те, що в Центрі, який працює як окрема військова частина немає жодного офіцера, а інструктори-сержанти пройшли підготовку в Збройних силах Литви.

Організатори за основу підготовки сержантів взяли передовий досвід країн-партнерів НАТО, де слухачів готують лише сержанти, використовуючи досвід бойових дій.

Слухачі дуже задоволені курсами, адже отримані знання стануть їм у пригоді, а вже незабаром на базі Центру 120 слухачів сержантського складу готуватимуть кращі фахівці Збройних сил Сполучених Штатів Америки.

Ігор Березинський

Ще статті по темі

Back to top button