Тверезе майбутнє: українські виробники зменшують виробництво алкоголю
Українські підприємства у червні 2016 року скоротили порівняно з аналогічним періодом минулого року виробництво горілки, коньяку та бренді, а також лікерів та пива.
Про це повідомляє Державна служба статистики.
Виробництво коньяку та бренді скоротилось за рік на 42,6% — до 120 тисяч дал.
У порівнянні з травнем 2016 виробництво зросло на 8%, передає agronews.
Також повідомляється, що обсяг виробництва лікерів та інших спиртних напоїв в Україні у червні 2016 знизився за рік на 45,5% — до 450 тисяч дал.
Порівняно з травнем поточного року воно скоротилось на 18% У червні 2016 року виробництво горілки становило 1 млн дал., що на 23,7% менше показника червня минулого року.
Проте порівняно з травнем 2016 року виробництво зросло на 21,1%. Виробництво пива у червні до червня 2015 скоротилось на 11,9% — до 19,7 млн дал. Порівняно з травнем воно зросло на 11,7%.