Суспільство

На Чернігівщині йде ремонт мосту через В’юницю

Біля Хвилівки Ніжинського району на мосту через В’юницю замінюють прогонову будову. Це одна із семи штучних споруд, які оновлюються про проекту ремонту ділянки Ніжин — Прилуки на дорозі Р-67 Чернігів — Ніжин — Прилуки — Пирятин. Чотири мости зробили у 2020 році, іще три будуть повністю відремонтовані у 2021 році.

Вік мосту через В’юницю — майже 60 років. Збудований у 1962 році. У 1985 році був реконструйований.

У 2020 році роботи з ремонту були проведені по правому проїзду, у 2021 будуть завершені по лівому. В процесі оновлення на мосту ремонтують поверхні плит прогонової будови та елементів опор, поздовжні шпонкові стики плит прогонової будови, влаштовується монолітна плита проїзної частини, встановлюються деформаційні шви, влаштовується проїзна частина мосту та тротуари, робиться гідроізоляція, захисний шар, нове асфальтобетонне покриття, нова оцинкована мостова огорожа, захисне покриття на пішохідній зоні, робиться сполучення мосту з підходами, досипаються укоси земляного насипу мосту, які укріплять момлітним залізобетоном, влаштовуються водоскидні лотки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На київській трасі латають аварійні ями

Нагадаємо, у 2020 році стартували роботи з поточного середнього ремонту 75-кілометрової ділянки Ніжин — Прилуки на трасі Р-67 (км 79 + 601 — км 154 + 468). Ремонтом буде охоплено відрізок дороги від перехрестя з трасою М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ до пересічення з трасою Н-07 Київ – Суми – Юнаківка.

Підрядна організація — ТОВ «СПІЛЬНЕ УКРАЇНСЬКО-НІМЕЦЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО «АВТОСТРАДА».

В межах поточного середнього ремонту тут :

  • влаштовується близько 40 см нового покриття проїзної частини: 22 см – органо-мінеральна суміш, 12 см – вирівнюючий шар, 5 см – щебенево-мастиковий асфальтобетон;
  • укріпити узбіччя;
  • відремонтувати сім мостів;
  • облаштувати дорожню обстановку;
  • встановити освітлення та відеокамери у населених пунктах.

Станом на початок 2021 року відремонтовано ділянку від Прилук до Хвилівки. Розпочато роботи на об’їзній Ніжина в напрямку Зруба. Завершити роботи з ремонту цієї ділянки плануємо до кінця травня.

Крім того, у 2021 році плануємо приступити до ремонту інших ділянок траси Р-67. Це Чернігів — Ніжин (зараз на етапі проектування) та від Прилук до межі з Полтавською областю (оголошений тендер на визначення виконавця робіт). Проектуємо також встановлення на оновленій дорозі WIM-майданчика для зважування вантажівок у русі у Талалаївці.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба САД у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button