Суспільство

На Чернігівщині «квіткові браконьєри» влетіли майже на 90 тисяч

У ході проведення рейдової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства та в рамках посилення заходів державного нагляду (контролю) щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища, затримано 3-х осіб, які здійснювали незаконний збір квітів Підсніжника білосніжного – виду, занесеного до Червоної Книги України, на території одного з об’єктів природно-заповідного фонду — ботанічного заказника місцевого значення.

Про це ЧЕline повідомили у Державній екологічній інспекції у Чернігівській області.

Загалом, порушниками незаконно зібрано більше 1400 штук рослин. Квіти вилучені у встановленому законодавством порядку.

Фото0465На порушників складені адміністративні матеріали та направлені на розгляд до райсуду. Збитки, завдані навколишньому природному середовищу внаслідок незаконного збору червонокнижних первоцвітів становлять більше 87 тис. грн.

Враховуючи, те що цей вид підсніжників дуже рідкісний і зростає лише в декількох місцях області, природним ресурсам завдано непоправної шкоди, оскільки квіти були зібрані разом з цибулинками.

З боку суб’єкта господарювання, за яким закріплено ботанічний заказник, не проводиться належна охорона червонокнижних видів. Вказаному суб’єкту господарювання видано припис, про забезпечення охорони вищевказаного об’єкту.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вкотре закликає громадян бути свідомими, не знищувати, не паплюжити природу рідного краю, а берегти її для нащадків; не зривати ранньоквітучі рослини, не торгувати ними та не купувати. Пам’ятайте, що квіти зів’януть за кілька днів, а шкода нанесена природі – назавжди!

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button