Суспільство

На Чернігівщині медики отримують безкоштовне житло

На Носівщині подружжя лікарів – Олександр і Яна Шевцові – отримало ордер на новеньке житло, кошти за яке були перераховані з міського бюджету Носівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Носівці подружжя лікарів отримало ордер на службове житло

Розповідає голова Носівської громади Володимир Ігнатченко: «Це була ініціатива громад – Носівської та Мринської. Також було співфінансування з району. Головна мета – це затримати хорошого лікаря в населеному пункті, адже, якщо це не обласний центр, то ніхто не хоче залишатись. Ті, хто вже отримав житло, до них черги по 40 – 60 осіб стоять. Від людей тільки найкращі відгуки. Дуже гарна мотивація. І найголовніше – громада отримує якісну послугу».

Про важливість таких програм розказує і головний лікар Носівської районної лікарні Руслан Шульга: «Програма дуже ефективна. Мотивує людей: 10 років пропрацюють – і житло їхнє. Минулого року будинок придбали для дерматовенеролога, цього року житло отримало подружжя Олександр і Яна Шевцові – травматолог та окуліст. Знаю, є плани щодо виділення житла і на наступний рік»

Враженнями від таких обновок поділився лікар-травматолог Олександр Шевцов: «Приємно, коли отримуємо таку допомогу. Очевидно, що влада хоче, щоб молоді спеціалісти залишались у районі. Ви ж знаєте, яка сьогодні складна ситуація із заробітними платами в лікарів – вони одні з найнижчих. Житло – це мотивація хоча б на старті працювати в районі. Думаю, це може підштовхнути лікаря вибрати роботу тут, а не в приватній клініці чи за кордоном».

Ще статті по темі

Back to top button