Суспільство

На Чернігівщині медики розтратили 1,7 мільйона гривень

За пів року роботи Козелецької центральної районної лікарні виявлено порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму майже 1,7 мільйона гривень.

Про це стало відомо після ревізії фінансово-господарської діяльності лікарні, яку провели фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області.

Зазначається, що аудитори виявили низку порушень законодавства під час нарахування та виплати працівникам заробітної плати, проведення виплат матеріальної допомоги, перерахунку єдиного соціального внеску на суму 369,9 тисячі гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік купив лікарняний, аби приховати 3-тижневий прогул

Окрім того, встановлено, що в лікарні обсяги фактичного споживання комунальних послуг за електричну енергію,  водопостачання, природний газ перевищували ліміти споживання, передбачені договорами, укладеними з постачальниками, в результаті чого зайво витрачено коштів за спожиті понад ліміти енергоносії на суму 500,3 тис. грн.

«Лікарня за рахунок коштів медичної субвенції з державного бюджету упродовж 2015 року здійснила видатки на суму 393,0 тис. грн на погашення кредиторської заборгованості, яка виникла станом на 01.01.2015 за бюджетними зобов’язаннями кошторису загального фонду за послуги, надані в 2014 році, тобто за час, коли лікарня фінансувалася виключно за рахунок коштів районного бюджету.

За рахунок коштів загального фонду кошторису покрито видатки на суму 359,7 тис. грн, пов’язані з наданням платних послуг, зокрема заробітна плата лікарів, які задіяні у наданні послуг (проведення попередніх, періодичних, позачергових медичних оглядів кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів, а також психіатричних та наркологічних оглядів) та нарахування єдиного соціального внеску на неї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відпустка за власний рахунок, скорочення і тотальна економія: що діється в лікарнях Чернігова

Через невнесення до рахунків орендарям вартості послуг з теплопостачання, газопостачання, водопостачання та водовідведення і послуг з поточного ремонту будівель занижено вартість спожитих орендарями послуг і завищено витрати лікарні на загальну суму 53,7 тис. грн», — йдеться в повідомленні.

За недотримання законодавства з фінансових питань 7 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Матеріали ревізії передані до Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button