Суспільство

На Чернігівщині минулого року усиновлені 48 дітей

Про це повідомили у Службі у справах дітей Чернігівської ОДА. Зокрема, опікуни, піклувальники та прийомні батьки усиновили 8 дітей, які перебували у них на вихованні.

Крім того, у січні цього року усиновлено троє дітей, ще 9 малюків матимуть нові родини в лютому.

Варто зазначити, що за останні десять років у Чернігівській області усиновлено більш ніж пів тисячі дітей. При цьому зберігається позитивна тенденція збільшення кількості усиновлених українцями порівняно з усиновлювачами з інших країн. Так, у 2019-му із 48-ми усиновлених сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, усиновлені іноземцями десятеро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові створюється ще один дитячий будинок сімейного типу

На сьогодні в області сформована база кандидатів в усиновителі –  20 подружніх пар та одиноких осіб. Ще 10 сімей — потенційних кандидатів в усиновлювачі готуються до проходження обов’язкового навчання в обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. На тренінгових заняттях учасники можуть проаналізувати індивідуальні та сімейні ресурси, оцінити свій виховний потенціал і готовність прийняти у свою родину дитину.

З початку цього року на Чернігівщині служби у справах дітей видали кандидатам 16 висновків про доцільність усиновлення дітей, з яких 13 — нашим співвітчизникам та 3 — іноземцям.

Довідково. Кожен, хто бажає усиновити дитину, має звернутися з письмовою заявою до служби у справах дітей за місцем свого проживання. Детальніше про процедуру за посиланням.

Контакти Служби у справах дітей Чернігівської ОДА: просп. Миру, 19, (0462) 651-764.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button