Суспільство

У Чернігові Glovo «кидає на гроші» своїх клієнтів

Чернігівський підприємець Дмитро Янченко розповів, як його «кинув» всесвітній бренд Glovo.

Масштаби обману також вражають. Репутація Glovo, за словами чернігівця, коштує стільки, що й говорити складно. З чого ж усе почалося?

«Я працюю ФОП на центральному ринку, в мене кіоск із шаурмою. З метою розширення збуту, звернув увагу на жовті яскраві рюкзаки Glovo.  Думаю, було б круто, якби мою продукцію також возили кур’єри», — розповідає Дмитро.

«Я звернувся до Glovo, і ми підписали електронний договір. Я тоді аж здивувався, що так швидко підключили і внесли мене до списку закладів Чернігова, проте, як виявилося, це стосується лише підключення, але не повернення коштів.  

Загалом починалося все наприкінці січня. Я продав на 591 грн шаурми, з них 39% (вдумайтеся, майже половина) – це винагорода для Glovo. Але договір підписаний. Усе за договором: 39, то 39.

Оскільки клієнти розплачувались електронним шляхом і всі кошти йшли на рахунок Glovo, то й кошти від Glovo мали прийти мені електронно, після 20-го числа наступного місяця», – пояснює підприємець.

ЧИТАЙТЕ  ТАКОЖ: У Чернігові приватний підприємець плакала просто під час сесії

Але, за його словами, настає 20-те число, 25-те число. Грошей немає. Зв’язок із Glovo складний. У Дмитра на телефоні за слухання автовідповідача та незрозумілі відповіді з’їло за 9 хвилин 40 гривень.

«Схема така. Ледве додзвонюєшся, тобі кажуть, що «проблему почуто, з тобою зв’яжуться і передзвонять». Проте ніхто зазвичай не передзвонює і через 2-3 дні все по колу. Цілий місяць дзвінків і листувань ні до чого не призвели, грошей не віддали. Далі просто втомлюєшся і перестаєш це робити, думаєш «Бог із ними, з тими грошима».

Можливо в Glovo на це й розраховано.

Крім цього, хочу додати, що під час роботи неодноразово були проблеми з кур’єром Glovo. Той міг забрати замовлення, зроблене з мого закладу, в конкурентів. Причиною називали те, що не знайшли мій заклад через навігатор», — розповів Дмитро Янченко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button