Суспільство

На Чернігівщині можна приватизувати через онлайн-аукціон гараж у м. Сновськ

Сновська міська рада Корюківського району виставила на державні онлайн-аукціони для приватизації будівлю гаража на вулиці Залізничній. Торги відбудуться у державній електронній системі Прозорро.Продажі 1 серпня.

Гараж розташований на вулиці Залізнична, 4-Б у Сновську. Загальна площа одноповерхової цегляної будівлі, зведеної у 1960 році – 26 кв. м. Гараж має оглядову яму. Комунікації відсутні. Стартова ціна обʼєкта – 23,9 тисяч гривень. Охочі позмагатися за будівлю на онлайн-аукціоні з приватизації можуть подавати заявки на участь через акредитовані в системі Прозорро.Продажі майданчики  до 31 серпня.

Мала приватизація державного та комунального майна відповідно до законодавства проходить через державні е-аукціони Прозорро.Продажі. Малій приватизації підлягають обʼєкти – нерухомість, підприємства та інші обʼєкти, вартість яких не перевищує 250 млн грн.

Приватизація державного майна через електронну торгову систему Прозорро.Продажі допомагає під час війни заробляти гроші до державної казни. А кошти від приватизації комунальної власності наповнюють місцеві бюджети. До прикладу, від початку повномасштабного вторгнення таким чином місцеві бюджети Чернігівської області заробили понад 6,8 мільйонів гривень.

Взяти участь в е-аукціонах може кожен, хто має на це визначене законодавством право. І приватизувати за ринковими цінами унікальну нерухомість, яку виставляє тільки держава або громада.

Щоби приватизувати об’єкт державної або комунальної власності потрібно:

— зареєструватися на одному з майданчиків, акредитованих у електронній торговій системі Прозорро.Продажі;

— підготувати необхідний пакет документів;

— подати заявку на участь і запропонувати свою ціну;

— оплатити гарантійний (20% від стартової ціни лота) і реєстраційний (1340 грн) внески.

Для переможця аукціону гарантійний внесок зараховується в оплату за актив, ціна продажу якого визначається на електронних торгах. Після перевірки документів переможця та формування відповідного протоколу, майбутній власник протягом 20 робочих днів сплачує на рахунок органу приватизації ціну продажу об’єкта. А потім підписує договір купівлі-продажу. Перераховані гроші надійдуть до державного або місцевого бюджету.

Для держави та органів місцевого самоврядування, приватизація – це можливість збільшити надходження до бюджетів і залучити інвестиції. А для сформованого бізнесу чи підприємців-початківців – реальний шанс втілити у життя свою бізнес-ідею. За новинами та пропозиціями ринку зручно стежити на телеграм-каналі ФДМУ та на сторінках у Facebook Прозорро.Продажі та Фонд держмайна України.*Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені у цих публікаціях не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button