Суспільство

На Чернігівщині на карантині залишаються понад 5 тисяч школярів

На кінець минулого тижня в області захворіли 6 935 осіб, серед них 3630 — діти. За цей період перевищення епідемічного рівня зареєстровано в Новгород-Сіверському, Прилуцькому, Варвинському, Сновському та Корюківському районах, а також у Прилуках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У семи районах перевищений епідпоріг захворюваності на грип і ГРВІ

На сьогодні, зазначають в Управлінні освіти і науки Чернігівської ОДА, на вимушених канікулах в області перебуває 5291 учень. На карантин закрито заклади загальної середньої освіти у таких населених пунктах: Батуринська ОТГ – 1; Борзнянський район – 2; Варвинський район – 1; Козелецький район – 1; Деснянська ОТГ – 1; Коропський район – 1; Новгород-Сіверський район – 1; Носівська ОТГ – 3; Малодівицька ОТГ – 2; Ріпкинський район – 2; Любецька ОТГ – 3; Семенівський район – 1; Семенівська ОТГ – 3; Сосницький район – 4, Талалаївський район – 1, м. Новгород-Сіверський – 3.

Чернігівським учням карантин ще не загрожує. Рівень захворюваності нижчий за епідемічний поріг на 35%. У місті за минулий тиждень захворіли 1876 осіб, серед них 892 дитини.

«За тенденціями можна сказати, що захворюваність на грип, якщо порівнювати з кожним днем минулого тижня, не збільшується. Як воно буде на кінець тижня – буде видно, але передумов для карантину сьогодні немає», – зазначив керівник управління охорони здоров’я Владислав Кухар.

Нагадаємо, від початку епідсезону від ускладнень грипу померли одинадцятеро людей.

Ще статті по темі

Back to top button