Суспільство

На Чернігівщині надзвичайники та поліцейські проводять рейди у пошуках незаконного продажу піротехніки

Співробітники районних підрозділів Головного управління ДСНС спільно з представниками Національної поліції проводять рейдові перевірки місць можливої реалізації піротехнічної продукції. Особливе занепокоєння викликають саме місця стихійної торгівлі, ринки, підземні переходи.

Наразі в області діє сувора заборона на продаж та використання піротехнічних виробів упродовж дії воєнного стану, зокрема феєрверків, салютів, петард усіх класів. Таке рішення було прийнято на засіданні Ради оборони області 22 грудня цього року. Тож головною метою таких превентивних заходів з контролю за реалізацією такої продукції є попередження населення утриматись цьогоріч від її придбання та подальшого використання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові виявили незаконний продаж піротехніки

Під час проведення бесід з пересічними громадянами, працівниками закладів торгівлі правоохоронці наголошують, що за вчинення таких дій згідно чинного законодавства України передбачається адміністративна відповідальність.

Крім того, рятувальники в закладах, де встановлюється новорічна ялинка, роз’яснюють основні вимоги пожежної безпеки, алгоритм дій у разі виникнення загоряння та порядок використання первинних засобів пожежогасіння.

Фахівці ДСНС під час профілактичних рейдів надають співрозмовникам інформаційні пам’ятки, а також розміщують їх на видних місцях.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: У ДСНС в Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button