Суспільство

На Чернігівщині «Наш край» відстоює необхідність якісного ремонту доріг в області

На черговій сесії Чернігівської обласної ради, що відбулася 23 лютого, керівник фракції «Наш край» Ольга Чередник подала депутатський запит щодо виділення коштів для виконання робіт з ремонту ділянки автомобільної дороги Т-25-23 Борзна – Стрільники – Бахмач між селами Стрільники та Пашків.

За її словами, ремонтувати слід дороги не тільки державного й обласного значення, а й місцевого. У цьому контексті, на її думку, ситуацію з дорогами на Чернігівщині може поліпшити програма фінансування у 2017 році робіт із будівництва, реконструкції, ремонту та утримання доріг державного і місцевого значення на Чернігівщині, що схвалена на сесії.

Адже через багаторічне недофінансування проведення капітальних і поточних ремонтних робіт, на сьогодні експлуатаційний стан більшості доріг державного та місцевого значення в Чернігівській області є незадовільним. Практично 70% доріг регіону мають ямковість, а окремі ділянки доріг – аварійно небезпечні та потребують термінового капітального і поточного середнього ремонтів.

Загалом, фінансування програми має орієнтовний обсяг 450 млн грн. Очікується, що 50 млн грн буде виділено із обласного бюджету і 400 млн грн вдасться залучити за рахунок перевиконання митних платежів.

При встановленні переліку доріг, які цього року планують відремонтувати, виконавці мають намір врахувати напрями розвитку інфраструктури області, а також залучити місцеві громади до планування ремонтних робіт на дорогах загального користування державного та місцевого значення, контролю за ефективністю використаних коштів та якістю робіт.

Керівник фракції «Наш край» орієнтувала депутатів фракції вчасно подавати пропозиції щодо необхідності ремонтувати дороги, адже за зверненнями місцевих жителів депутати добре обізнані з реальною ситуацією на місцях і є реальна можливість її поліпшити.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button