Суспільство

На Чернігівщині навчають унікальним професіям

Безкоштовно і в стислі терміни здобути потрібні на ринку праці професійні знання чи підвищити кваліфікацію можна в центрах професійно-технічної освіти –  власній мережі навчальних закладів Державної служби зайнятості. Це сучасні комплекси з потужною навчально-виробничою базою європейського рівня. Вони діють в 11 областях України та здійснюють професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації дорослого населення за 95 ліцензованими робітничими професіями.

До речі, там можна здобути не лише традиційні робітничі професії, а й рідкісні, яким не навчають у жодному навчальному закладі нашої області. Серед них — коваль, квіткар, вишивальник, виноградар, виробник художніх виробів з лози тощо. Увесь перелік професій за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робота на Чернігівщині: кому роботодавці готові платити найбільше

Зокрема, у липні-серпні можна здобути професію манікюрниці, перукаря, кравця, муляра, візажиста, бджоляра тощо. Орієнтовний графік навчання безробітних громадян у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості тут.

Як стати слухачем центру професійно-технічної освіти і що для цього потрібно – детально за посиланням.

Проконсультуватися щодо професійного навчання можна в будь-якому центрі зайнятості, зокрема в обласному центрі зайнятості за телефоном (0462) 77-90-31, або в Telegram-каналі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості

Ще статті по темі

Back to top button