Суспільство

На Чернігівщині не охоплено дошкільним вихованням менше 4% дітей

Цьогоріч, порівняно з минулим, 2017 роком, зріс відсоток охоплення дітей віком від 3 до 6 років дошкільним вихованням – із 94,9% до 96,3%.

У нинішньому 2018 році почали функціонувати дві додаткові групі на базі наявних закладів дошкільної освіти в Іванівській об’єднаній територіальній громаді та м. Ніжин. Про це ЧЕline повідомили в управлінні освіти і науки Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд обіцяє “звести до нуля” черги до дитсадків

Також розповіли, що основна увага приділяється виховному процесу, пріоритетним завданням якого є виховання патріотизму як базової цінності особистості, зважаючи на індивідуальні якості дитини кожної вікової групи.

У закладах дошкільної освіти області продовжується робота щодо організації інклюзивного навчання. У 13 закладах дошкільної освіти створено 17 інклюзивних груп.

Заплановано до кінця 2018 року відкрити ще 9 закладів дошкільної освіти (Ніжинський, Прилуцький, Чернігівський райони, Козелецька, Носівська, Іванівська, Михайло-Коцюбинська об’єднані територіальні громади, м. Ніжин) та 10 додаткових груп на базі чинних закладів (Бахмацький, Новгород-Сіверський райони; Батуринська, Бобровицька, Новобасанська, Ветіївська, Височанська, Кіптівська, Остерська об’єднані територіальні громади).

Загалом у Чернігівській області діють 447 закладів дошкільної освіти, в яких отримує дошкільні освітні послуги 30 791 дитина, серед них 176 дітей із числа сімей внутрішньо переміщених осіб.

Ще статті по темі

Back to top button