Суспільство

На Чернігівщині необхідно зберегти поштові відділення у невеликих селах

*Актуально

Представники політичної партії «Наш край» відстоюватимуть збереження стаціонарних поштових відділень у селах Чернігівщини. Про це повідомила депутат обласної ради від «Нашого краю» Надія Міклухо-Маклай. Вона взяла участь в обговоренні проекту «Сільське відділення», що впроваджуватиметься як пілотне на Чернігівщині. Захід відбувся в обласній раді 2 квітня за участі депутатів облради, керівників районів та ОТГ.

На думку Надії Міклухо-Маклай, ситуація в селах не повністю відповідає інформації, яку оприлюднює керівництво ПАТ «Укрпошта» щодо неякісної і безвідповідальної роботи листонош. На її думку, в сільській місцевості особливо важливо зберегти робочі місця, створити умови для якісної та сучасної роботи поштових відділень, покращити рівень обслуговування сільського населення.

Також представники «Нашого краю» в регіоні підтримують пропозиції щодо узгодження проекту реформування сільських відділень із затвердженим планом створення ОТГ у Чернігівській області. Тільки у цьому випадку буде знайдено оптимальну модель співпраці. За підсумками обговорення в облраді схвалено рішення створити робочу групу, до складу якої увійдуть представники «Укрпошти», ОДА та депутати обласної ради. Робоча група має напрацювати пропозиції та запропонувати компромісні рішення у спірних питаннях.

Загалом, пілотний проект «Сільське відділення» повинен запрацювати на Чернігівщині з 1 червня, і до кінця року пересувні бригади відвідуватимуть усі села, де мешканців менше 2 тисяч. Із 443 сільських відділень на Чернігівщині до проекту внесуть 433, зміни можуть стосуватися роботи майже 90% поштових відділень у селах Чернігівської області.

В «Укрпошті» пояснюють це прагненнями оптимізувати витрати та поліпшити якість обслуговування сільських клієнтів.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button