Суспільство

На Чернігівщині незаконно передали в оренду комунальне підприємство

*Актуально

Керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник і ще четверо її колег з інших політичних сил звернулися до Чернігівського окружного адміністративного суду з вимогою скасувати два рішення облради від 28 березня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській області відбулася акція підтримки родин загиблих в Афганістані

За словами Ольги Чередник, сьогодні «Ліки України» фактично передано в оренду однойменному ТОВ «Ліки України».

«Це можна подивитися безкоштовно на сайті Мін’юсту, в засновниках є не тільки трудовий колектив, а й два товариства. Ще одне – із незрозумілими засновниками в офшорі Белізу. Тобто ми розуміємо, що фактично відбулася приватизація комунального підприємства. Я вважаю, що таке питання повинне вирішуватися не одноосібно очільником комунального підприємства, а депутатами обласної ради на сесії», – пояснила керівник фракції «Наш край» в обласній раді.

На її думку, відбулося порушення законодавства про місцеве самоврядування.

«Наразі розпочалася процедура ліквідації комунального підприємства без фактичного рішення власника. Сподіваємося, що правоохоронні органи теж відреагують на цю ситуацію та дадуть належну правову оцінку», – наголосила депутат обласної ради.

Довідка: комунальне підприємство «Ліки України» створене у 1999 році при Чернігівській обласній раді. На сьогодні мережа має підрозділи у майже всіх районах області і зараз налічує 52 аптеки, 61 аптечний пункт та аптечний склад. Загалом – 114 закладів. Минулого тижня – 11 лютого – цілісний майновий комплекс комунального підприємства вартістю понад 82 млн гривень, за рішенням керівника управління фонду комунального майна обласної ради, передано в оренду приватному однойменному ТОВ «Ліки України». Товариство засноване чотири місяці тому.

         Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button