Суспільство

На Чернігівщині очікується погіршення погодних умов

За повідомленням Укргідрометцентру, у зв’язку з активізацією циклона над Україною до кінця доби 27 січня та впродовж доби 28 січня в Чернігівській області очікується значний мокрий сніг (10-15 см), налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту, відключення енергопостачання населених пунктів.

Дорожні служби перебувають у режимі цілодобового чергування. Підрядним організаціям доручено бути напоготові до проведення розчищання доріг та оброблення покриття протиожеледними матеріалами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опади і плюсова температура: чернігівські синоптики поділились прогнозом

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на дорогах та отримання інформації про стан проїзду працює цілодобова гаряча лінія диспетчерської Служби автомобільних доріг у Чернігівській області за телефонами: +38(0462)661893, +380952714374.

Просимо водіїв завжди зважати на дорожню обстановку.

Також звертаємо увагу на аварійно-небезпечні ділянки доріг Чернігівщини з крутим підйомом та спуском, на яких водії вантажівок обов’язково мають використовувати ланцюги проти ковзання та заборонений рух автопоїздів. Їх перелік за посиланням.

На випадок погіршення погодних умов на дорогах Чернігівської області визначені місця відстою автомобільного транспорту. Їх перелік за посиланням.

Водії, пам’ятайте! Зимова дорога потребує більшої обережності, зосередженості та уважності за кермом! Дотримуйтеся правил безпеки дорожнього руху! Узимку обов’язково використовуйте зимові шини – це ефективне керування автомобілем, контроль за рухом і траєкторією, мінімальний гальмівний шлях. На слизькій дорозі краще уникати різких маневрів i обгонів. Головне правило зимового водіння – нижча швидкість, більша дистанція.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button